Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Torokfájás képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Torokfájás - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Torokfájás
Keresés
Találatok száma - 7 db
A mandulagyulladás

A mandulagyulladás

Egyszerű mandulagyulladásnál a torokmandula megduzzad, fájdalmas, vörös. Tüszős mandulagyulladásnál a vörös, duzzadt mandula felületén fehér, kissé kiemelkedő foltok jelennek meg, ezek összefolyhatnak és szinte betakarják a mandulát. A tünetek: magas láz, erős torokfájás, nyirokcsomó-duzzanat, elesettség. A szövődmények elkerülése miatt ágynyugalom javasolt. Kezelése antibiotikumokkal (Semicillin, Augmentin stb.) történik. Szükség esetén szedjünk fájdalomcsillapítót (Kalmopyrin, Algopyrin stb.). A tüszős mandulagyulladás kórokozója, a Streptococcus haemoliticus, szövődményeket okozhat. Ezek közül a leggyakoribb a rheumás szívizom- és -billentyűgyulladás, a sokízületi gyulladás és a vesegyulladás. Elkerülhetjük a kellő időben és adagban szedett penicillinszármazékkal. Néha a mandula gyulladása áttöri annak tokját és a mandula körüli kötőszövetbe terjed a gennyes folyamat: mandula körüli tályog keletkezik. Ilyenkor az egyik mandula körül nagy duzzanat lép fel, mely a nyelvcsapot ellenkező oldalra tolja. A beteg szinte képtelen nyelni a fájdalomtól. Társulhat magas lázzal,

Gégegyulladás

Gégegyulladás

A legjellemzőbb tünetek a hang szokatlan elváltozásai általában a gége, különösen pedig a hangszálak átmeneti vagy tartós sérülésének következményei. A heveny gégegyulladás (laringitisz) leggyakoribb oka a gége jellemzően évszakhoz kötődő (vírusos) fertőzése, mint például a meghűlés vagy a hörghurut. A panaszokat okozhatja még allergia és a nyálkahártyát izgató anyagok (füst, ipari gázok stb.) belélegzése, vagy sérülés (például a mérkőzés alatt túl sokat hangoskodó szurkolónál). Utóbbi esetben a hang elvesztése órákon belül, vagy a következő napon bekövetkezik. Vírusos gégegyulladásnál a hang elvesztését orrfolyás és torokfájás kíséri.

Hogyan kell a torokfájást elmulasztani?

Hogyan kell a torokfájást elmulasztani?

A torokfájás sok betegség kísérőjelensége, ami nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat, de leginkább az éjszakákat. A kínzó égető érzés a nyelést és még a beszédet is megnehezíti. Jó hír, hogy a legtöbb háztartásban megtalálhatók azok az összetevők, amikkel gyorsan elmulasztható a fájdalom.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Mivel kezeljük?

Mivel kezeljük?

Egyes kutatók azt mondják, hogy a Streptococcus baktérium által okozott gyermekkori torokgyulladást újabb gyógyszerekkel ajánlatos kezelni, nem penicillinnel. A rochesteri klinika gyermekgyógyászai szerint az újabb antibiotikumok háromszor hatásosabbak. A brit háziorvosok ezzel szemben úgy vélik, a penicillin bevált, és nem látják okát, hogy változtassanak az eddigi gyakorlaton. A rochesteri klinika orvosa, a tanulmány vezetője, dr. Janet Casey szerint a különösen az iskolás gyerekeket fenyegető torokgyulladásra jobb a cephalosporin. Egy sor régebbi tanulmányt néztek át, amelyekben mintegy 7 ezer gyermek adatai szerepelnek, hogy össze tudják hasonlítani a kétféle szer hatását. Mind a penicillin, mind a cephalopsorinok szűk spektrumú gyógyszerek, azaz jól megcélozzák a baktériumot, de nem okoznak rezisztenciát. Ha kialakul az ellenállás a gyógyszerrel szemben, akkor szuperkórokozó jöhet létre, épp ezért használtak hagyományosan penicillint.

Tantum Verde

Tantum Verde

Támadás a torokgyulladás ellen Egyszerű mandulagyulladásnál a torokmandula megduzzad, fájdalmas, vörös. Tüszős mandulagyulladásnál a vörös, duzzadt mandula felületén fehér, kissé kiemelkedő foltok jelennek meg, ezek összefolyhatnak és szinte betakarják a mandulát. A tünetek: magas láz, erős torokfájás, nyirokcsomó-duzzanat, elesettség. A szövődmények elkerülése miatt ágynyugalom javasolt. Kezelése antibiotikumokkal (Semicillin, Augmentin stb.) történik. Szükség esetén szedjünk fájdalomcsillapítót (Kalmopyrin, Algopyrin stb.).

Természetesen a torokfájás ellen

Természetesen a torokfájás ellen

Amennyiben észleli magán az ősz káros hatásait, levert és nyűgös, ajánljuk, sajátítsa el kezdő természetgyógyász kurzusunkat. A magyar élelmiszertörvény nem ismer gyógyhatású élelmiszert, ezért az élelmiszereken megtilt minden gyógyhatásra való utalást a termékeken és a reklámokban is. Nagyszüleink, dédszüleink azonban nem ismerték az élelmiszertörvényt, annál jobban ismerték viszont a különböző élelmiszereket és a ház körüli növényeket, így nem rohantak minden apró betegséggel a orvoshoz, márcsak azért sem, mert nem is lett volna rá lehetőségük. Újra kezd elterjedni az a nézet, hogy a kisebb bajokat próbáljuk meg gyógyszer helyett természetes anyagokkal gyógyítani, nem árt tehát, ha mi is szétnézünk a kamrában, mivel az őszi idő beköszöntével egyre gyakrabban törhet ránk meghűlés, betegség.

Torokfájás

Torokfájás

A torokfájás a tél szinte kötelező velejárója. Nehéz általános receptet adni a gyógyításra, azt azonban mindenképpen jó tudni, hogy mit kezelhetünk házilag, s mikor ne halogassuk az orvos felkeresését.

Tuti menü