Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Torokfájás képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Torokfájás - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Torokfájás
Keresés
Találatok száma - 7 db
A mandulagyulladás

A mandulagyulladás

Egyszerű mandulagyulladásnál a torokmandula megduzzad, fájdalmas, vörös. Tüszős mandulagyulladásnál a vörös, duzzadt mandula felületén fehér, kissé kiemelkedő foltok jelennek meg, ezek összefolyhatnak és szinte betakarják a mandulát. A tünetek: magas láz, erős torokfájás, nyirokcsomó-duzzanat, elesettség. A szövődmények elkerülése miatt ágynyugalom javasolt. Kezelése antibiotikumokkal (Semicillin, Augmentin stb.) történik. Szükség esetén szedjünk fájdalomcsillapítót (Kalmopyrin, Algopyrin stb.). A tüszős mandulagyulladás kórokozója, a Streptococcus haemoliticus, szövődményeket okozhat. Ezek közül a leggyakoribb a rheumás szívizom- és -billentyűgyulladás, a sokízületi gyulladás és a vesegyulladás. Elkerülhetjük a kellő időben és adagban szedett penicillinszármazékkal. Néha a mandula gyulladása áttöri annak tokját és a mandula körüli kötőszövetbe terjed a gennyes folyamat: mandula körüli tályog keletkezik. Ilyenkor az egyik mandula körül nagy duzzanat lép fel, mely a nyelvcsapot ellenkező oldalra tolja. A beteg szinte képtelen nyelni a fájdalomtól. Társulhat magas lázzal,

Gégegyulladás

Gégegyulladás

A legjellemzőbb tünetek a hang szokatlan elváltozásai általában a gége, különösen pedig a hangszálak átmeneti vagy tartós sérülésének következményei. A heveny gégegyulladás (laringitisz) leggyakoribb oka a gége jellemzően évszakhoz kötődő (vírusos) fertőzése, mint például a meghűlés vagy a hörghurut. A panaszokat okozhatja még allergia és a nyálkahártyát izgató anyagok (füst, ipari gázok stb.) belélegzése, vagy sérülés (például a mérkőzés alatt túl sokat hangoskodó szurkolónál). Utóbbi esetben a hang elvesztése órákon belül, vagy a következő napon bekövetkezik. Vírusos gégegyulladásnál a hang elvesztését orrfolyás és torokfájás kíséri.

Hogyan kell a torokfájást elmulasztani?

Hogyan kell a torokfájást elmulasztani?

A torokfájás sok betegség kísérőjelensége, ami nagyon meg tudja keseríteni a mindennapokat, de leginkább az éjszakákat. A kínzó égető érzés a nyelést és még a beszédet is megnehezíti. Jó hír, hogy a legtöbb háztartásban megtalálhatók azok az összetevők, amikkel gyorsan elmulasztható a fájdalom.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Mivel kezeljük?

Mivel kezeljük?

Egyes kutatók azt mondják, hogy a Streptococcus baktérium által okozott gyermekkori torokgyulladást újabb gyógyszerekkel ajánlatos kezelni, nem penicillinnel. A rochesteri klinika gyermekgyógyászai szerint az újabb antibiotikumok háromszor hatásosabbak. A brit háziorvosok ezzel szemben úgy vélik, a penicillin bevált, és nem látják okát, hogy változtassanak az eddigi gyakorlaton. A rochesteri klinika orvosa, a tanulmány vezetője, dr. Janet Casey szerint a különösen az iskolás gyerekeket fenyegető torokgyulladásra jobb a cephalosporin. Egy sor régebbi tanulmányt néztek át, amelyekben mintegy 7 ezer gyermek adatai szerepelnek, hogy össze tudják hasonlítani a kétféle szer hatását. Mind a penicillin, mind a cephalopsorinok szűk spektrumú gyógyszerek, azaz jól megcélozzák a baktériumot, de nem okoznak rezisztenciát. Ha kialakul az ellenállás a gyógyszerrel szemben, akkor szuperkórokozó jöhet létre, épp ezért használtak hagyományosan penicillint.

Tantum Verde

Tantum Verde

Támadás a torokgyulladás ellen Egyszerű mandulagyulladásnál a torokmandula megduzzad, fájdalmas, vörös. Tüszős mandulagyulladásnál a vörös, duzzadt mandula felületén fehér, kissé kiemelkedő foltok jelennek meg, ezek összefolyhatnak és szinte betakarják a mandulát. A tünetek: magas láz, erős torokfájás, nyirokcsomó-duzzanat, elesettség. A szövődmények elkerülése miatt ágynyugalom javasolt. Kezelése antibiotikumokkal (Semicillin, Augmentin stb.) történik. Szükség esetén szedjünk fájdalomcsillapítót (Kalmopyrin, Algopyrin stb.).

Hirdetés
Természetesen a torokfájás ellen

Természetesen a torokfájás ellen

Amennyiben észleli magán az ősz káros hatásait, levert és nyűgös, ajánljuk, sajátítsa el kezdő természetgyógyász kurzusunkat. A magyar élelmiszertörvény nem ismer gyógyhatású élelmiszert, ezért az élelmiszereken megtilt minden gyógyhatásra való utalást a termékeken és a reklámokban is. Nagyszüleink, dédszüleink azonban nem ismerték az élelmiszertörvényt, annál jobban ismerték viszont a különböző élelmiszereket és a ház körüli növényeket, így nem rohantak minden apró betegséggel a orvoshoz, márcsak azért sem, mert nem is lett volna rá lehetőségük. Újra kezd elterjedni az a nézet, hogy a kisebb bajokat próbáljuk meg gyógyszer helyett természetes anyagokkal gyógyítani, nem árt tehát, ha mi is szétnézünk a kamrában, mivel az őszi idő beköszöntével egyre gyakrabban törhet ránk meghűlés, betegség.

Torokfájás

Torokfájás

A torokfájás a tél szinte kötelező velejárója. Nehéz általános receptet adni a gyógyításra, azt azonban mindenképpen jó tudni, hogy mit kezelhetünk házilag, s mikor ne halogassuk az orvos felkeresését.

Tuti menü