Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Orrdugulás képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Orrdugulás - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Orrdugulás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Baba orrszívó

Baba orrszívó

Ennek segítségével a kismama otthoni körülmények közt tudja megtisztítani a gyermek orrjáratait a lerakódott váladéktól. Használatával meggyorsítjuk a légutak mielőbbi gyógyulását és megkönnyítjük a légzést.

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Orrdugulás ellen mi a legjobb megoldás hosszútávon? Az okát nem tudom, de immáron 2 hónapja csak orrcseppekkel tudok létezni, annyira be van dugulva az orrom (azaz duzzadva a nyálkahártyám) Az orrcseppesek azt írják, hogy a hatóanyagok károsítják az orrnyálkahártyát, ezért szünetet kell tartani. De ha nem múlik el a maximált idő alatt az orrdugulás, akkor mi a teendő? Méltósággal léletölni szájon át, mint a lihegő kutya? Létezni nem lehet így. A patikus eltanácsolt a cseppektől, sprayktől, de ahogy közeledik az éjszaka egyre idegesebb vagyok, mert így aludni nem lehet.Mit tegyek?

Következmények

Következmények

Az orrüreg egy hihetetlenül összetett szerv, mely lehetővé teszi a levegő áthaladását a tüdő felé és ez alatt a 0,1 mp töredéke alatt felmelegíti, párásítja és megtisztítja az áthaladó levegőt. Ehhez viszont ép strukturális és funkcionális viszonyok szükségesek, hogy az orr megfelelően szeleljen, vagyis átjárható legyen. A négy arcüreg nyílása az orrba vezet, és ezt védeni kell a légvétel alatt bejutót kórokozóktól. A szaglást biztosító nyálkahártya szabad kell, legyen, ne borítsa lepedék és ne legyen a fő áramlat útjában. Az orr nem egyenletes belső felülete terelőlapátként állja útját a levegőnek és turbulenciát, örvényeket okoz, ami leülepíti a porszemcséket, baktériumokat, általában 10μ feletti részecskéket anélkül, hogy az áramlást csökkenteni.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Nasivin orrcsepp

Nasivin orrcsepp

Látványos eredményeket hozott egy nemrég elvégzett vizsgálat1, amely szerint a Nasivin orrcseppek és orrspray-k hatóanyaga, az oxymetazolin, kimutathatóan lerövidíti a nátha lefolyásának időtartamát. Emberek milliói - akik náthától szenvednek - végre ismét szabadon lélegezhetnek! Egy új tanulmány eredménye szerint, a Nasivin orrcseppek és orrspray-k hatóanyaga, az oxymetazolin, jelentősen lerövidíti a nátha lefolyását. Korábbi vizsgálatok eredményeinek2 megfelelően a lokálisan alkalmazott, oxymetazolin aktív hatóanyagú, náthaellenes szerek gyorsan és hatékonyan csökkentik az irritált orrnyálkahártya duzzanatát, így enyhítve a nátha kellemetlen tüneteit. A preklinikai fázisban egyben a leggyakrabban náthát okozó vírusok (pl.: rhino- vagy influenza vírusok) elleni antivirális hatás is igazolódott. A mostani vizsgálatba1 bevont 247 (12-65 év közötti) beteget, akiknek akut náthás tüneteik legfeljebb két napja jelentkeztek, véletlenszerűen két csoportra osztották. Az egyik csoport oxymetazolin hatóanyagú Nasivin Sanft adagoló orrsprayt alkalmazott, míg a kontroll-csoport fiziológiás sóoldatot használt.

Orrdugulás ellen

Orrdugulás ellen

Naponta többször szippantsunk orrunkba sós vizet (1 liter vízhez 1 evőkanál só). Ha kiszáradtak orrlyukaink, kenjünk bele mandulaolajat. Só és víz 1:9 arányú keveréket néhány óránként orrunkba szippantva enyhíthetjük a nátha kellemetlen tüneteit. Segít, ha pár csepp glicerint, vagy citromlevet szívunk orrlyukainkba. Erre való érzékenység esetén vízzel hígítsuk a szereket. Ha el van dugulva az orrunk, kis lábasban főzzön kevés kámforport vízben, majd papírzacskó lyukán keresztül szívjuk mélyen orrunkba a gőzt, amíg nem oldódik a dugulás.

Tuti menü