Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Influenza képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 102 db
1Mik okozzák a betegségeket?

1Mik okozzák a betegségeket?

Mik okozzák a betegségeket? Mi az egészség? Létezik-e egészséges ember? Természetes megoldások a betegségek gyökereinek kezelésére? Gyógyítás vagy megelőzés? Felmérések és statisztikák alapján kijelenthető megállapítás, hogy egy bizonyos összeget minden ember elkölt élete során az egészségére, ezt senki sem spórolhatja meg! De azt , hogy mire azt igen! Minek köszönhető, hogy vannak egyes népcsoportok akiknél még nem ismertek ezek a betegségek, szavuk sincs rá! Minek köszönhető, hogy bár a táplálékkiegészítők nem gyógyítanak mégis olyan mértékben támogatják a testünket, hogy az ennek eredményeként gyakran csodákra képes a legkülönbözöbb betegségek elleni harcban?!

2011

2011

Az RTL Híradó által megkérdezett virológus szerint a hétre beígért jóidő véget vet a járványnak. ∓amp;#8222;Volt olyan nap, amikor 95-en jelentek meg a rendelésen ennek 60 százaléka felső légúti huruttal vagy influenzával jelentkezett&∓amp;#8211; mondta Dr. Kovács Ildikó, háziorvos. Hétfőn már kabát nélkül sétáltak. Éppen a fiatal, 15 és 34 év közötti korosztályban volt idén a legtöbb fertőzés, főként a H1N1-től. Már ez is csökken, ebben az influenza szezonban a múlt hét volt az első, amikor többségében a B vírust azonosították a betegeknél. Februárig több 950 ezren kaptak védőoltást abból az 1 millió 3 százezer emberből, akiknek ingyen jár, mert veszélyeztetettek. Összességében azonban kevesebben oltatták be magukat, mint egy éve.

5 tuti ellenszer

5 tuti ellenszer

A hagyományos kínai orvoslás (TCM) szerint a túlfűtött lakás gyengíti az immunrendszert, a lakótér ideális hőmérséklete 18-20 °C, 70 százalékos páratartalom mellett. A belső páratartalom növelése elérhető párologtatók, inhalálók segítségével, melyekbe különböző illóolajokat - például citromolajat, fahéjolajat, aloeteát - is cseppenthetsz. Megfelelő páratartalom mellett a kórokozók fertőzőképessége csökken, ezért a száraz levegő mindenképpen kerülendő. Második tipp - fertőtlenítés Mindezek mellett fontos a lakás megfelelő fertőtlenítése is. Kínában a lakóhelyiségeknek van egy közismert fertőtlenítési módja, melyet étkezési ecettel végezhetsz el. Tölts felforrósított lábosba ecetet, és 5-10 percig hagyd, hogy párologjon. Erre az időre csukd be az ajtókat, ablakokat. Ugyanezt a módszert alkalmazhatod párologtató segítségével: hagyd, hogy a készülékben felforrjon az ecet, és a pára betöltse a helyiséget. Minden szobához 50 ml étkezési ecetet használj, amit súlyos járványos időszakban 100 ml-re emelhetsz. Ismételd ezt a folyamatot egymást követő 5 napon keresztül - fejti ki dr. Chen Zhen TCM-oktató.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
A Ganoderma termékek

A Ganoderma termékek

A szervezet egészséges állapota sokak - téves felfogása - szerint azt jelenti, hogy nem vagyunk betegek. A valóság viszont az, hogy a szervezetünk még 'nem beteg', és az optimálisan működő állapotai közötti különbséget akár 'zongorázni is lehetne', annyira eltérően más élettani jelenségekről van szó. A légszennyezés fokozódása, a napsugárzás erősödése, az ózonlyuk növekedése, az újabb és újabb ismeretlen járványok, az egyre növekvő allergiás megbetegedések száma, a stresszes, depressziós életvitel egyre nagyobb kihívások elé állítja az emberiséget. Aki kicsit is felelősséggel gondolkodik az egészségéről, jövőjéről, családjáról keresi a megoldást, hogyan lehet nagyobb esélye az egészséges hosszabb életre, és jobb életminőségre. Amennyiben e létfontosságú információk nem válnak tudatossá már fiatal korban, nemcsak az ember életminősége romlik, mert betegségekkel fog küszködni, hanem az életideje is le fog csökkenni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a lakosság 90%-a nem törődik az egészségével és csak akkor kapkod fűhöz-fához mikor már bekövetkezett a baj, mégis mi arra köteleztük el magunkat, hogy legalább az információkat megpróbáljuk eljutatni minél több emberhez arról , hogy aki akar tenni az egészségéért az ma már nagyon sokat tehet , s ha nem is zárhatjuk ki a bajokat az életünkből mégis sokat tehetünk azért , hogy azok minket elkerüljenek, vagy csak épp súroljanak, nagyobb ká

A lúgosítás

A lúgosítás

Robert O. Young, Ph.D., A pH Csoda című könyv szerzője, elméletének az Új Biológia elnevezést adta. Ha leegyszerűsítve akarunk fogalmazni, az Új Biológia elmélete szerint az összes megbetegedés egyedüli okozója a szervezet túlzott mértékű savasodása. Dr. Young úgy találta, hogy amikor a szervezetünk egészséges, lúgos egyensúlyi állapotban van, a kórokozók képtelenek benne megtelepedni. Egészségünk a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével megteremtjük-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetünkben. A savasodás nem csak a savak károsító hatása miatt okozhat problémát, hanem a savas környezetet előnyben részesítő kórokozók miatt is. Ezek ellen csakis savtalanítással, hidratálással, pH lúgosítással tudunk védekezni. A hidratálással megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.

A mandulagyulladás

A mandulagyulladás

Egyszerű mandulagyulladásnál a torokmandula megduzzad, fájdalmas, vörös. Tüszős mandulagyulladásnál a vörös, duzzadt mandula felületén fehér, kissé kiemelkedő foltok jelennek meg, ezek összefolyhatnak és szinte betakarják a mandulát. A tünetek: magas láz, erős torokfájás, nyirokcsomó-duzzanat, elesettség. A szövődmények elkerülése miatt ágynyugalom javasolt. Kezelése antibiotikumokkal (Semicillin, Augmentin stb.) történik. Szükség esetén szedjünk fájdalomcsillapítót (Kalmopyrin, Algopyrin stb.). A tüszős mandulagyulladás kórokozója, a Streptococcus haemoliticus, szövődményeket okozhat. Ezek közül a leggyakoribb a rheumás szívizom- és -billentyűgyulladás, a sokízületi gyulladás és a vesegyulladás. Elkerülhetjük a kellő időben és adagban szedett penicillinszármazékkal. Néha a mandula gyulladása áttöri annak tokját és a mandula körüli kötőszövetbe terjed a gennyes folyamat: mandula körüli tályog keletkezik. Ilyenkor az egyik mandula körül nagy duzzanat lép fel, mely a nyelvcsapot ellenkező oldalra tolja. A beteg szinte képtelen nyelni a fájdalomtól. Társulhat magas lázzal,

A régi ellenség

A régi ellenség

Az influenzaszerű betegséget először Krisztus előtt 412-ben írták le. Az elnevezés a latin "befolyásolni" szóból ered. A tudósok évszázadok óta háborút viselnek az influenza ellen, de minthogy ez a ravasz vírus szezonról szezonra változik, mindig sikerült egy lépéssel előbbre járnia. Az emberi közösségeket világszerte mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból nagymértékben befolyásoló kór természetét évről évre sikerül egy kicsit jobban megérteni a tudósoknak. Bár a kellemetlen tünetekkel, lázzal és súlyos szövődményekkel járó influenzajárványok egészen az ókortól kezdve végigkísérték az emberiséget, a kórokozó változékonysága miatt nehéz kinyomozni pontos eredetét. Elbeszélésekből tudjuk, hogy Athén lakosságát Kr. e. 430-ban, Nagy Károly seregét Kr. u. 876-ban verte le lábáról a kór, de majd minden században és kontinensen felütötte a fejét, formálta a történelem alakulását. Az első feljegyzett nagy járvány 1580-ban volt, amely végigsöpört Afrikán és Európán, de ezreket ölt meg 1647-ben is, amikor a Karib-tengertől indult pusztító útjára Új-Anglia felé.

A vakcinálás története

A vakcinálás története

1950-es és 1960-as éveK Engedélyezik Dr. Jonas Salk inaktivált paralízis elleni védőoltását, ezzel világszerte csökken a paralízises megbetegedések száma. 1959 Az Egészségügyi Világszervezet jelzi szándékát a himlő betegség globális kiirtására és világszerte védőoltáskampányt javasol. 1961 Engedélyezik a monovalens paralízis oltóanyagot, mely hosszabban tartó védelmet biztosít, mint az eredeti anyag. 1963 Bevezetik a Dr. Albert Sabin által feltalált trivalens (három baktériumtörzset tartalmazó vírusból készült) paralízis elleni oltóanyagot. Engedélyezik az első kanyaró elleni oltóanyagot.

Aflubin cseppek

Aflubin cseppek

Szájon át alkalmazandó belsőleges cseppek, mely alkalmazható influenza megelőzésére és kezelésére, felső légúti és influenzás fertőzések, valamint izomfájdalommal és rheumás panaszokkal járó meghűléses betegségek kezelésére. Az Aflubin cseppek homeopátiás gyógyszerkészítmény, és mint ilyen a szervezet öngyógyító törekvését serkenti. Az Aflubin cseppek kombinációs homeopátiás készítmény, amelyben az egymás hatékonyságát kiegészítő monokomponensű szerek együttes jelenléte a javallatok szélesebb körét eredményezi a terápia biztonságosságának és egyszerűségének növelése mellett.

Hirdetés
Amikor támad az influenza

Amikor támad az influenza

Amikor támad az influenza Hűvös esték búcsúztatják a langymeleg októberi délutánokat. Ki gondol ilyenkor a távolinak tűnő influenzajárványra? Pedig a vírusok támadására már most meg kell kezdeni a felkészülést. Eljött a megelőző oltások ideje, de még nem késő felkészíteni, erősíteni az immunrendszert sem. Bedugult orr, láztól csillogó szemek, s a gyógyulás akár egy hétig is elhúzódhat. Nem mindegy persze, hogy megfázás vagy nátha dönti le lábáról a betegeket.

Aromaterápia

Aromaterápia

A gyógy- és fűszernövények a természet ajándékai. Hatóanyagaikkal és illatukkal segítenek bennünket. De meg kell ismerni alkalmazásukat, nem mindegy mit, mire és hogyan használjuk őket. A növényeket ételeinkbe és italainkba tesszük. Általában elfogyasztjuk őket. A növények egyik felhasználási területe az aromaterápia, amely az illóolajokkal foglalkozik. A növények illóolajokat tartalmaznak, amit kivonnak belőlük és használhatjuk őket gyógyításhoz. Mi is az illóolaj? A lexikon szerint: "növényi eredetű, rendszerint sok alkotórészből álló, bonyolult összetételű, szaglóérzékünkre ingert gyakorló folyadékok". A neve is mutatja, illékony, folyadék halmazállapotú anyag. Igazából nem valódi olajok, nincs kenő hatásuk, nem hagynak maguk után zsíros foltokat. (Ennek legjobb bizonyítéka, hogy önmagában az illóolajjal nem lehet masszírozni, nem csúszik, mindig valamilyen vivőanyaghoz kell adagolni.) A növények legkülönbözőbb részeiben találhatók meg az illóolajok

Az egészség titka

Az egészség titka

Az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen a szervezet egyensúlyban tartása. A megelőzés pontosan erről szól. Napjainkban túl sok kedvezőtlen tényező van jelen, ezért mindenképpen segítenünk kell szervezetünket. Pl. méregtelenítés, lúgosítás, a szervezet oxigén ellátásának biztosítása, vitaminok, nyomelemek pótlása stb. Ehhez tökéletesen megfelelnek a DXN Ganoderma termékek. Nagyon egyszerű formában is be tudjuk vinni szervezetünkbe, pl. kávéval. A reggeli kávénk egészséges, finom, ízletes és még a gyomrunkat sem bántja, ha Ganoderma kávét iszunk éhgyomorra. Többé már nem gondolunk más kávéra és undorodni fogunk a presso kávétól is. Nem kell elhinni, ki kell próbálni!

Az influenza történelme

Az influenza történelme

Az influenza gyógyítása, az influenza megelőzése, miért szezonális az influenza, az influenza és a D-vitamin. A vírus oly gyorsan leterítette áldozatait, hogy gyakran a fertőzést követő pár órában már lábra sem tudtak állni, s másnapra halottak voltak. Gyakori volt a fül-, orr-, gyomor- és bélvérzés. A leggyakoribb halálok a másodlagos bakteriális tüdőgyulladás volt, de nem volt ritka halálnem a tüdővérzés sem. A szokatlanul gyors halálra az ún. citokinvihar a magyarázat: a citokinek az immunrendszer által a parazitatámadásra válaszként kibocsátott gyulladáskeltő anyagok. Ha a vírus teljesen ismeretlen, a gyulladásos válasz lavinaként elszabadul, s az immunrendszer a támadóval együtt maga alá gyűri a gazdaszervezetet is.

Az influenza tünetei

Az influenza tünetei

Az influenza tünetei Az influenza vírus elszaporodását a szervezetben rendszerint hidegrázás és láz jelzi. A testhőmérséklet hirtelen nagyon magasra, akár 40 C fokra is felszökhet. Gyakran orrfolyás és torokfájás kíséri az első tüneteket. A végtagokban jelentkező izomfájdalom is jellegzetes tünet. Fáradtság, levertség, fejfájás, szédülés, köhögés és hasmenés is gyakran előfordul az influenza során. Az influenza és a megfázás tünetei hasonlóak, mégis két külön betegségről van szó. Az influenza tünetei gyorsan alakulnak ki, és jobban megviselik a szervezetet. Komolyabb fertőzésnek tartják az influenzát, mint a meghűlést.

Baba orrszívó

Baba orrszívó

Ennek segítségével a kismama otthoni körülmények közt tudja megtisztítani a gyermek orrjáratait a lerakódott váladéktól. Használatával meggyorsítjuk a légutak mielőbbi gyógyulását és megkönnyítjük a légzést.

Belehalt

Belehalt

Belehalt egy orosz tiszt az influenza elleni védőoltásba. A 32 éves Alekszej Berdinszkij már az oltást követő reggelen rosszul lett, kórházba került, ahol megállapították, hogy leállt a veseműködése. A hadseregben elöljárói igyekeztek elbagatellizálni a történteket és szakszerű kezelés helyett egyik intézményből a másikba küldték, végül kómába esett majd meghalt. A hozzáállást jól példázza, hogy amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a tiszt haldoklik, azonnali hatállyal leszerelték a seregből, hogy ne kelljen kártérítést fizetni.

Beszéljünk a köhögésről

Beszéljünk a köhögésről

Az ősz, a tél és a tavasz kezdeti időszaka a megfázások, köhögések jelentkezésének, sokszor tartóssá válásának ideje. A köhögés, a tüsszentéshez hasonlóan, a szervezet védekező mechanizmusához tartozik, amely arra irányul, hogy a légutakba került szennyező anyagokat, szemcséket, a levegő erőteljes kiáramoltatásával, eltávolítsa. Ez a mechanizmus működik akkor is, amikor a porszemcse helyét például nyák, vagy egyéb váladék foglalja el a nátha, hörghurut, súlyosabb esetben tüdőgyulladás esetén. A köhögésnek több típusa, ezzel együtt többféle háttere van. Ahhoz, hogy tudjuk, mit tegyünk az első dolog annak tisztázása milyen típusú a köhögés.

Tuti menü