Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza Járványok képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Influenza Járványok - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Influenza Járványok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ezt ne tedd!

Ezt ne tedd!

Ezt nem szabad tenni influenzajárvány idején - A legfontosabb szabályok: Amikor tombolnak a vírusok, akár a kézfogásról és a szombat esti buliról is érdemes lemondani. Ne feledkezz meg a szellőztetésről! A munkahelyeden, illetve otthon is fontos, hogy naponta többször szellőztess. Amellett, hogy az elhasználódott levegőtől romolhat a közérzeted, idővel a nátha- és influenzavírusok száma is megnövekedhet a légtérben. A téli légúti megbetegedések zöme nem a hideg idővel függ össze, sokkal inkább a zárt, levegőtlen tereknek köszönhető.

Influenza-vírus és járványok

Influenza-vírus és járványok

Az influenza súlyos légúti vírusfertőzés, időről időre nagy járványokban lép fel. Az influenzavírus két nagy változatban fordul elő a természetben: humán (mammalian) és avian (madárinfluenza) törzsek ismertek. Genetikai alapon álló hipotézisek szerint az ősi változat az avianvírus volt, ebből a törzsfejlődés (filogenezis) során váltak le a jelenlegi, más állatfajokhoz, illetve az emberhez adaptálódott változatok. Az influenza kórokozóival kapcsolatosan a közelmúltban több új, nyugtalanító jelenséget ismertek föl; mind nagyobb gond a madár-influenzavírusok egyre gyakoribb feltűnése, terjedése. A humán influenza vírus három típusát (A, B és C) különböztetjük meg, ezeken belül sokféle altípust azonosítottak. Az A-típus megjelenése - ami utóbb kiderült, hogy állatoknál és embernél egyaránt megbetegedést okoz - kiterjedt járványokat eredményez. A B vírus a felelős a humán megbetegedésekért - helyi járványokat okozva. A C vírus pedig sporadikus, egyedi eseteknél mutatható ki.

Madárinfluenza és matematika

Madárinfluenza és matematika

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Nagy influenzajárványok

Nagy influenzajárványok

Az influenza végigkísérte az emberiség történetét. A betegség tömeges elterjedése ellenére a XX. század elejéig nem számított a legsúlyosabb betegségek közé. Bár a szezonális influenza szinte minden évben megjelenik a déli és az északi féltekén egyaránt, elsősorban a világméretű influenza világjárványokról, a pandémiákról maradtak fenn komolyabb feljegyzések. Az influenzaszerű betegséget és járványt először Krisztus előtt 412-ben az antik világ orvosa, Hippokratész írta le.

Tuti menü