Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza Járványok képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Influenza Járványok - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Influenza Járványok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Ezt ne tedd!

Ezt ne tedd!

Ezt nem szabad tenni influenzajárvány idején - A legfontosabb szabályok: Amikor tombolnak a vírusok, akár a kézfogásról és a szombat esti buliról is érdemes lemondani. Ne feledkezz meg a szellőztetésről! A munkahelyeden, illetve otthon is fontos, hogy naponta többször szellőztess. Amellett, hogy az elhasználódott levegőtől romolhat a közérzeted, idővel a nátha- és influenzavírusok száma is megnövekedhet a légtérben. A téli légúti megbetegedések zöme nem a hideg idővel függ össze, sokkal inkább a zárt, levegőtlen tereknek köszönhető.

Influenza-vírus és járványok

Influenza-vírus és járványok

Az influenza súlyos légúti vírusfertőzés, időről időre nagy járványokban lép fel. Az influenzavírus két nagy változatban fordul elő a természetben: humán (mammalian) és avian (madárinfluenza) törzsek ismertek. Genetikai alapon álló hipotézisek szerint az ősi változat az avianvírus volt, ebből a törzsfejlődés (filogenezis) során váltak le a jelenlegi, más állatfajokhoz, illetve az emberhez adaptálódott változatok. Az influenza kórokozóival kapcsolatosan a közelmúltban több új, nyugtalanító jelenséget ismertek föl; mind nagyobb gond a madár-influenzavírusok egyre gyakoribb feltűnése, terjedése. A humán influenza vírus három típusát (A, B és C) különböztetjük meg, ezeken belül sokféle altípust azonosítottak. Az A-típus megjelenése - ami utóbb kiderült, hogy állatoknál és embernél egyaránt megbetegedést okoz - kiterjedt járványokat eredményez. A B vírus a felelős a humán megbetegedésekért - helyi járványokat okozva. A C vírus pedig sporadikus, egyedi eseteknél mutatható ki.

Madárinfluenza és matematika

Madárinfluenza és matematika

A Földön 6 milliárd ember él. Az elmúlt 10 évben 191 fő halt meg madárinfluenzában. Ez évente 19 elhalálozás a 6 milliárdból. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente minden 1 milliárd emberből 1 egész 1/6-od fő hal meg a madárinfluenza miatt. Magyarországon 10 millió ember él. A 10 millióból évente 4000 fő hal meg kórházi fertőzés miatt, tehát nem abban a betegségben, amiért kórházba került, hanem azért, mert a kórházakban a nem megfelelő higiénés állapotok miatt fertőzést kapott, s ez okozta a halálát. Egyébként 200 ezren betegszenek meg évente a magyar kórházakban kórházi fertőzés miatt, s ebbe halnak bele négyezren egy évben. Ezeket az adatokat a Reader's Digest 2003-as januári számából vettem át. Tehát 2001-ben (az évi adatokat használta fel a cikkíró) naponta 11 fő halt meg csak azért Magyarországon, mert kórházba került. Jó lenne tudni, hogy 2005-ben hogyan alakult ez a fajta elhalálozás.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Nagy influenzajárványok

Nagy influenzajárványok

Az influenza végigkísérte az emberiség történetét. A betegség tömeges elterjedése ellenére a XX. század elejéig nem számított a legsúlyosabb betegségek közé. Bár a szezonális influenza szinte minden évben megjelenik a déli és az északi féltekén egyaránt, elsősorban a világméretű influenza világjárványokról, a pandémiákról maradtak fenn komolyabb feljegyzések. Az influenzaszerű betegséget és járványt először Krisztus előtt 412-ben az antik világ orvosa, Hippokratész írta le.

Tuti menü