Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza és köhögés képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Influenza és köhögés - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Influenza és köhögés
Keresés
Találatok száma - 4 db
Beszéljünk a köhögésről

Beszéljünk a köhögésről

Az ősz, a tél és a tavasz kezdeti időszaka a megfázások, köhögések jelentkezésének, sokszor tartóssá válásának ideje. A köhögés, a tüsszentéshez hasonlóan, a szervezet védekező mechanizmusához tartozik, amely arra irányul, hogy a légutakba került szennyező anyagokat, szemcséket, a levegő erőteljes kiáramoltatásával, eltávolítsa. Ez a mechanizmus működik akkor is, amikor a porszemcse helyét például nyák, vagy egyéb váladék foglalja el a nátha, hörghurut, súlyosabb esetben tüdőgyulladás esetén. A köhögésnek több típusa, ezzel együtt többféle háttere van. Ahhoz, hogy tudjuk, mit tegyünk az első dolog annak tisztázása milyen típusú a köhögés.

Hurutos hörgök

Hurutos hörgök

Heveny hörghurut (bronchitis acuta) - Idült hörghurut (bronchitis chronica) Az alsó légutak fertőzéses megbetegedései nagyon gyakoriak; a betegségek okozói elsősorban vírusok, kisebb százalékban baktériumok. Az idült hörghurutban szenvedők száma Magyarországon nagyjából félmillió; a betegek legtöbbje dohányzik. A leghatékonyabb megelőzés tehát a dohányzás elhagyása. A hörghurut (bronchitis) az alsó légutaknak, a hörgőknek (bronchusok) fertőzéses, heveny, vagy idült megbetegedése.

Influenza - gyakorlati tanácsok

Influenza - gyakorlati tanácsok

A vitaminsziget.com útmutató az egészségük megóvásáért tenni akaróknak. Írásainkban, enciklopédiánkban,szakértő rovatunkban sok érdekes témát boncolgatunk, áruházunkban bevizsgált és szigorú gyártási technológia alapján káros, szintetikus alapanyagok felhasználása nélkül előállított termékeket forgalmazunk (GMP, BDIH) nem biztosítva egyetlen termékgyártónak sem kizárólagosságot, megőrizve ezzel függetlenségünket. Termékeinkre 100%-os visszavásárlási GARANCIÁT vállalunk

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Mit jelez a köhögés?

Mit jelez a köhögés?

A köhögés típusait tekintve általában száraz és nedves (másképpen improduktív és produktív) köhögést különböztetünk meg aszerint, hogy távozik-e közben váladék a légzőrendszerből vagy sem. Mindkét típusa lehet olyan jellegzetes, hogy már hangja alapján is gondolhatunk bizonyos megbetegedésekre. Egyes betegségekre jellemző formák Száraz köhögés esetén - amely általában fájdalmas - az egyes kilégzések igen rövidek, a hang éles, néha rekedtté vagy ugató jellegűvé válik. Tüdőtágulásban jellemző a bő, fokozódó köpetürítéssel járó köhögés, amely tartós, könnyen felszakadó, néha szinte ugató jellegű. Ennek alkalmával a köpet nagy tömegben ürül, mennyisége naponta több száz milliliter is lehet. Szintén bő köpetürítés jelentkezik átmenetileg hörghurut, tüdőgyulladás, influenza esetén, de előfordul más, akut megbetegedésben is. Ugyancsak jellegzetes a tüdővizenyős beteg köhögése, mely hörgő jellegű, és ezenkívül híg, néha rózsaszínű, habos köpet igen bő ürítése kíséri. A főhörgő vagy a hörgők szűkületével, elzáródásával járó, ún. stridoros (sípoló) köhögés hangja éles, néha metsző, száraz, kínos jelleg, ami valamilyen akadály - legtöbbször daganat - gyanúját kelti.

Tuti menü