Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza és a láz képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Influenza és a láz - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Influenza és a láz
Keresés
Találatok száma - 5 db
C vitamin - láz és influenza ellen

C vitamin - láz és influenza ellen

C vitamin jótékony hatásától már biztosan hallott, de azt tudta, hogy a lázat is leviszi? Egy 48 órás folyamatos c vitamin kúra csodát tesz a lázas emberrel. A kúra lényege, hogy a véráramban folyamatosan legyen megfelelő mennyiségű c vitamin. Próbálja ki Ön is, és gyógyuljon meg egyszerűen kizárólag minőségi c vitaminok szedésével. Tegyen egy próbát Ön is

Fájdalomcsillapítás

Fájdalomcsillapítás

A nyugodt, kiegyensúlyozott élet alapfeltétele, hogy a nem csak kívül, belül is rendben legyünk. Az egészséges életmód, minőségi ételek, sok pihenés, rendezett kapcsolatok és a mozgás mind nagy segítség ebben, vannak azonban kiküszöbölhetetlen tényezők - ilyen lehet a fejfájás és a láz. Fölösleges hosszan tűrni a fájdalmat, hiszen ez az életminőség romlása mellett komoly egészségügyi kockázatot is jelent a szervezetnek. Az Algoflex specializált segítséget nyújt a különböző fájdalmakra, így hatékonyan csillapítja azokat.

Láz és lázcsillapitás

Láz és lázcsillapitás

A lázat legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, hogy szervezetünkben valaki felcsavarja a termosztátot. Ez a termosztát a köztiagyban lévő központi hőszabályozó rendszer. A felcsavarás következtében összehangoltan növekszik a hőtermelés és csökken a hőleadás, következésképpen emelkedik a testhőmérséklet. A láz kezdetén normális hőmérséklet mellett növekedni kezd a hőtermelés (általában didergéssel együtt) és gátlódik a hőleadás. Ezt jelzi a kéz és láb bőrének elfehéredése, lehűlése, érszűkület alakul ki. A láz maximumán új egyensúly alakul ki a hőtermelés és hőleadás között, így a testhőmérséklet egy magasabb értékre áll be. A láztalanodást fokozott melegérzés vezeti be, értágulás, a bőr melegedése és verejtékezés alakul ki. A hőmérséklet emelkedésének mértéke szerint 37-38 Celsius fok között hőemelkedésről, 38-39 között mérsékelt lázról, 39-40,5 között magas lázról, 40,5 felett orvosi szóval hiperpirexiáról beszélünk.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Láz okai

Láz okai

Miként befolyásolja a láz (a testhőmérséklet kóros emelkedése) az edzésmunkát, sportolást? A testhőmérséklet kóros emelkedése, mely meghaladja a normálisnak tekinthető 37,7 értéket. 37,0 fok felett csak hőemelkedésről van szó. Láz esetén az agyalapi magvakban található hőközpont működésének zavarával állunk szemben, melyet a különböző, lázat kiváltó folyamatok következtében termelődő prosztaglandinok hatása vált ki.

Mi a láz?

Mi a láz?

A láz nem betegség. A testhőmérséklet emelkedése olyan reakció, mellyel a szervezet legtöbbször valamely fertőzésre reagál. Amikor a fertőzés elmúlik, a láz alábbhagy. A hőemelkedésnek - ha nem okoz kényelmetlenséget -, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A magas lázat azonban csillapítani kell, ugyanis lázgörcsöket okozhat, különösen gyermekeknél. Ritkább esetben a láz valamilyen rákbetegség vagy a test hőmérsékletszabályozó rendszerének a károsodása (pl. napszúrás) miatt lép fel. Néha az is előfordul, hogy nem tudni a láz okát. Ilyenkor 'ismeretlen eredetű láz'-nak nevezik. A láz tünetei: 38 C fok, vagy ennél magasabb testhőmérséklet. (A normális testhőmérséklet 37 C fok körül van. 37-38 C fok között hőemelkedésről beszélünk.) A fej, a nyak és a test forró, de a kéz és a lábak hidegek. Hidegrázás, remegés (ami különösen akkor fordul elő, ha a hőmérséklet gyorsan emelkedik.)

Tuti menü