Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Influenza és a láz képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Influenza és a láz - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Influenza és a láz
Keresés
Találatok száma - 5 db
C vitamin - láz és influenza ellen

C vitamin - láz és influenza ellen

C vitamin jótékony hatásától már biztosan hallott, de azt tudta, hogy a lázat is leviszi? Egy 48 órás folyamatos c vitamin kúra csodát tesz a lázas emberrel. A kúra lényege, hogy a véráramban folyamatosan legyen megfelelő mennyiségű c vitamin. Próbálja ki Ön is, és gyógyuljon meg egyszerűen kizárólag minőségi c vitaminok szedésével. Tegyen egy próbát Ön is

Fájdalomcsillapítás

Fájdalomcsillapítás

A nyugodt, kiegyensúlyozott élet alapfeltétele, hogy a nem csak kívül, belül is rendben legyünk. Az egészséges életmód, minőségi ételek, sok pihenés, rendezett kapcsolatok és a mozgás mind nagy segítség ebben, vannak azonban kiküszöbölhetetlen tényezők - ilyen lehet a fejfájás és a láz. Fölösleges hosszan tűrni a fájdalmat, hiszen ez az életminőség romlása mellett komoly egészségügyi kockázatot is jelent a szervezetnek. Az Algoflex specializált segítséget nyújt a különböző fájdalmakra, így hatékonyan csillapítja azokat.

Láz és lázcsillapitás

Láz és lázcsillapitás

A lázat legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, hogy szervezetünkben valaki felcsavarja a termosztátot. Ez a termosztát a köztiagyban lévő központi hőszabályozó rendszer. A felcsavarás következtében összehangoltan növekszik a hőtermelés és csökken a hőleadás, következésképpen emelkedik a testhőmérséklet. A láz kezdetén normális hőmérséklet mellett növekedni kezd a hőtermelés (általában didergéssel együtt) és gátlódik a hőleadás. Ezt jelzi a kéz és láb bőrének elfehéredése, lehűlése, érszűkület alakul ki. A láz maximumán új egyensúly alakul ki a hőtermelés és hőleadás között, így a testhőmérséklet egy magasabb értékre áll be. A láztalanodást fokozott melegérzés vezeti be, értágulás, a bőr melegedése és verejtékezés alakul ki. A hőmérséklet emelkedésének mértéke szerint 37-38 Celsius fok között hőemelkedésről, 38-39 között mérsékelt lázról, 39-40,5 között magas lázról, 40,5 felett orvosi szóval hiperpirexiáról beszélünk.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Láz okai

Láz okai

Miként befolyásolja a láz (a testhőmérséklet kóros emelkedése) az edzésmunkát, sportolást? A testhőmérséklet kóros emelkedése, mely meghaladja a normálisnak tekinthető 37,7 értéket. 37,0 fok felett csak hőemelkedésről van szó. Láz esetén az agyalapi magvakban található hőközpont működésének zavarával állunk szemben, melyet a különböző, lázat kiváltó folyamatok következtében termelődő prosztaglandinok hatása vált ki.

Mi a láz?

Mi a láz?

A láz nem betegség. A testhőmérséklet emelkedése olyan reakció, mellyel a szervezet legtöbbször valamely fertőzésre reagál. Amikor a fertőzés elmúlik, a láz alábbhagy. A hőemelkedésnek - ha nem okoz kényelmetlenséget -, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A magas lázat azonban csillapítani kell, ugyanis lázgörcsöket okozhat, különösen gyermekeknél. Ritkább esetben a láz valamilyen rákbetegség vagy a test hőmérsékletszabályozó rendszerének a károsodása (pl. napszúrás) miatt lép fel. Néha az is előfordul, hogy nem tudni a láz okát. Ilyenkor 'ismeretlen eredetű láz'-nak nevezik. A láz tünetei: 38 C fok, vagy ennél magasabb testhőmérséklet. (A normális testhőmérséklet 37 C fok körül van. 37-38 C fok között hőemelkedésről beszélünk.) A fej, a nyak és a test forró, de a kéz és a lábak hidegek. Hidegrázás, remegés (ami különösen akkor fordul elő, ha a hőmérséklet gyorsan emelkedik.)

Tuti menü