Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Friss hirek influenzáról képes leírás - Influenza.tlap.hu
részletek »

Friss hirek influenzáról - Influenza.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: influenza.tlap.hu » Friss hirek influenzáról
Keresés
Találatok száma - 4 db
2011

2011

Az RTL Híradó által megkérdezett virológus szerint a hétre beígért jóidő véget vet a járványnak. ∓amp;#8222;Volt olyan nap, amikor 95-en jelentek meg a rendelésen ennek 60 százaléka felső légúti huruttal vagy influenzával jelentkezett&∓amp;#8211; mondta Dr. Kovács Ildikó, háziorvos. Hétfőn már kabát nélkül sétáltak. Éppen a fiatal, 15 és 34 év közötti korosztályban volt idén a legtöbb fertőzés, főként a H1N1-től. Már ez is csökken, ebben az influenza szezonban a múlt hét volt az első, amikor többségében a B vírust azonosították a betegeknél. Februárig több 950 ezren kaptak védőoltást abból az 1 millió 3 százezer emberből, akiknek ingyen jár, mert veszélyeztetettek. Összességében azonban kevesebben oltatták be magukat, mint egy éve.

Belehalt

Belehalt

Belehalt egy orosz tiszt az influenza elleni védőoltásba. A 32 éves Alekszej Berdinszkij már az oltást követő reggelen rosszul lett, kórházba került, ahol megállapították, hogy leállt a veseműködése. A hadseregben elöljárói igyekeztek elbagatellizálni a történteket és szakszerű kezelés helyett egyik intézményből a másikba küldték, végül kómába esett majd meghalt. A hozzáállást jól példázza, hogy amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a tiszt haldoklik, azonnali hatállyal leszerelték a seregből, hogy ne kelljen kártérítést fizetni.

H1N1

H1N1

Mint Fauci rámutatott, a Marylandi Egyetem kutatói, akik az emberi influenzára fogékony vadászgörényekkel végezték a kísérleteket, kihangsúlyozták az új vírus elleni oltás szükségességét. A kutatók olyan kórokozókat alkalmaztak, amelyeket idén áprilisban, a járvány kitörésekor izoláltak. Amikor a kutatók megfertőzték a vadászgörényeket a 2009. H1N1 vírussal, valamint a szezonális influenza két fő vírustörzsével, mindegyik megbetegítette az állatokat, ám csupán a H1N1 terjedt egyik egyedről a másikra. Ez arra enged következtetni, hogy az új vírus dominál majd a 'közönséges' influenza-kórokozók felett. Némely állatnál, amelyet szezonális és pandémiás (világjárványt okozó) vírussal fertőztek meg, légúti és emésztőszervi tünetek egyaránt kialakultak. A tudósok a továbbiakban azt kívánják vizsgálni, hogy a betegségnek ez a kombinált megjelenési formája okolható e némely halálesetért. 'A H1N1 pandémiás vírusnak egyértelmű biológiai előnye van a szezonális influenzát okozó két fő vírustörzzsel szemben, ráadásul teljesen alkalmazkodott az emberhez' - nyilatkozta közleményben Daniel Perez, a Marylandi Egyetem kutatója.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Virushiradó

Virushiradó

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárványnak minősítette az új influenzát, és a legmagasabb, hatos szintre emeli a készültséget. A döntés azt tükrözi, hogy a betegség nagy területen terjedt el a világban, s nem feltétlenül a vírus fertőzőképességét jelzi. Az Egészségügyi Világszervezet azzal számol, hogy egy-két évig terjed a világon az új influenza vírusa. Margaret Chan, a szervezet igazgatója genfi tájékoztatóján azt mondta: a szakemberek szerint mérsékelt a jelenlegi járvány. A WHO nem a betegség súlyossága, hanem földrajzi kiterjedése miatt minősítette világjárvánnyá az új influenzát. Aggasztó ugyanis, hogy nem sikerült megállítani a vírus terjedését - mondta Genfben a szakember.

Tuti menü